Skräphämtarna i Stockholm bär bort och tar hand om dina grovsopor och annat skräp.
Vi hämtar det mesta, exempelvis möbler, cyklar, vitvaror, el-avfall, bygg-avfall, trädgårds-avfall och vi hjälper till att rensa källarförråd, vindar, dödsbon m.m.

Bokning

Integritetspolicy

Skyddet för dina personuppgifter är av högsta vikt för oss. I integritetspolicyn kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har beträffande personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig
Personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter är:
Skräphämtarna Recycling Stockholm AB
Org nr: 556912-9249
Västerled 16C, 167 55 Bromma
179 96 Svartsjö

Vilka och varifrån samlar vi in personuppgifter?
När du är i kontakt med oss (t.ex. vid ifyllande av bokningsformulär eller via telefonbokning där vi lägger in dina uppgifter) samlar vi in personuppgifter om dig. De uppgifter vi samlar in är namn, adress, e-postadress och telefonnummer, bokningsinformation och datum för bokning.

Definitioner
Personuppgifter är all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar fysisk person. Sådan data kan till exempel vara namn, e-postadress och hemadress. Även om en enda uppgift kanske inte räcker för att identifiera dig som individ, kan en uppgift utgöra Personuppgifter om den, i kombination med andra uppgifter kan kopplas till dig.

”Behandling” av Personuppgifter betyder i huvudsak en åtgärd eller kombination av åtgärder beträffande Personuppgifter, såsom insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning genom överföring, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.

Vilka Personuppgifter samlas in och varför?
Vi samlar in uppgifter när du använder våra tjänster och bokar en hämtning.
Vi samlar in Personuppgifter som är nödvändiga för att administrera din kundrelation med oss och för att tillhandahålla tjänster i enlighet med vårt ömsesidiga avtal. Detta inkluderar vanligtvis information som ditt namn och telefonnummer, din adress och e-postadress, men kan också innehålla annan information, till exempel vad som ska hämtas från er. Vi samlar INTE in Personuppgifter om dig från andra källor än från vårt bokningssystem.

Vi samlar INTE in automatiska uppgifter, som exvis IP-adress, och vi använder INTE cookies.

För vilket syfte Behandlas Personuppgifter?
De Personuppgifter som vi samlar om dig kommer att användas för:

  • Att följa lagliga krav eller lagliga auktoritetsförfrågningar
  • Administrativa och interna affärsändamål
  • Att förse dig med tjänster samt eventuellt att informera dig om nya produkter, tjänster och evenemang
  • Att utvärdera och förbättra vårt erbjudande till, och kommunikation med, kunder
  • Utveckling av vår verksamhet och våra tjänster
  • Databehandling för reklamändamål
  • Statistik

Behandling av Personuppgifter på grund av rättslig förpliktelse
Behandling av Personuppgifter är också tillåtet om nationell lagstiftning begär, kräver eller tillåter detta. Typen och omfattningen av Behandlingen måste vara nödvändig för den lagligt godkända databehandlingsverksamheten och måste följa gällande lagbestämmelser.

Behandling av Personuppgifter på grund av berättigade intressen
Personuppgifter kan också behandlas om det är nödvändigt för ett berättigat intresse hos oss.
Berättigade intressen är i allmänhet rättsliga (t.ex. insamling av utestående fordringar) eller kommersiell karaktär (t.ex. undvikande av kontraktsbrott). Vi kan till exempel ha ansett att vi har ett berättigat intresse för att kunna uppfylla våra skyldigheter gentemot dig och att administrera ditt kundkonto.

Användardata och internet
Om Personuppgifter samlas in, bearbetas och används på webbplatser eller i appar måste de registrerade informeras om detta i ett integritetsutlåtande och i förekommande fall informeras om cookies. Integritetsutlåtanden och eventuell cookies information måste integreras så att de är lätta att identifiera, direkt tillgängliga och konsekvent tillgängliga för de registrerade. Om användningsprofiler (spårning) skapas för att utvärdera användningen av webbplatser och appar, måste de registrerade alltid informeras i integritetsutlåtandet. Personlig spårning får endast utföras om det är tillåtet enligt nationell lagstiftning eller efter samtycke från den registrerade. Om webbplatser eller appar kan få tillgång till Personuppgifter inom ett område som är begränsat till registrerade användare, måste identifieringen och godkännandet av den registrerade erbjuda tillräckligt skydd vid åtkomst.

Hur länge lagras Personuppgifter?
Den information vi samlar om dig kommer att sparas under vår affärsrelation med kunden. Vi kommer dock att ta bort din personliga information tre (3) år från när affärsrelationen avslutats. Observera att vissa uppgifter måste lagras under en längre tid, även efter att ett affärsförhållande har avslutats, när det krävs enligt nationell lagstiftning. Sådana krav kan exempelvis framgå av skattelagstiftning eller bokföringslagar. Observera också att vissa domännamnregistreringar också kräver att viss data lagras under en längre tid.

Ingen information om dig kommer att sparas längre än vad som är nödvändigt eller på ett sätt som strider mot lagen.

Utgivande av personuppgifter
Dina Personuppgifter kan lämnas ut till tredje part när (i) det krävs enligt lag, andra lagstadgade eller statliga beslut, eller (ii) information lämnas till försäkringsbolag, banker eller förmånspartners enligt ovan.
Vi kan också avslöja Personuppgifter till tredje part, till exempel polisen, skattemyndigheten eller någon annan myndighet, vid en brottsutredning eller om vi annars är skyldiga att lämna sådan information utifrån lag eller myndighetsbeslut.
Vi kommer inte att avslöja dina Personuppgifter i någon annan mån än vad som beskrivs.

Dina rättigheter i enlighet med gällande dataskyddslagar
Du har rätt att, i enlighet med gällande dataskyddslagar, begära tillgång till de Personuppgifter som Behandlas om dig när som helst. Du har också rätt att få felaktiga Personuppgifter om dig korrigerade, begära att vi raderar dina Personuppgifter, begränsa vår Behandling av dina Personuppgifter, utöva din rätt till dataportabilitet och motsätta dig Behandlingen av dina Personuppgifter.
När Behandlingen baseras på samtycke har du rätt att återkalla ditt samtycke till den Behandlingen när som helst. Du har också rätt att när som helst lämna in klagomål hos en tillsynsmyndighet om du tror att dina Personuppgifter Behandlas i strid med tillämplig lagstiftning om dataskydd.